Maatschappelijke betrokkenheid

Onderstaand ziet u een overzicht van de verenigingen en initiatieven die door Business Point Telecom worden ondersteund.

AGEM
AGEM werkt aan een energieneutrale Achterhoek. Dat betekent dat we evenveel stroom en warmte willen produceren in de regio als we verbruiken. We nemen als regio verantwoordelijkheid voor onze eigen energiebehoefte.We stimuleren daarmee de lokale economie, kunnen zelf bepalen hoe we investeren in toekomstige energieproductie en plukken er ook de vruchten van.

ZSV Zelos

11 mei 1963 werd de vereniging zsv Zelos opgericht. Zsv Zelos, dat voluit betekent, Zaterdag Sportvereniging Zelhem en Omstreken. Het aantal leden is inmiddels opgelopen tot boven de 650, waaronder veel meisjes en dames. De leden komen niet alleen uit Zelhem maar, wat de betekenis van de clubnaam ons al doet vermoeden, ook uit de omgeving zoals Hengelo, Halle en Doetinchem.

Stichting De Opkikker
Stichting Opkikker heeft als doel gesteld: Het tijdens of tussen de behandeling door, verzorgen van een fijne dag voor gezinnen, waarvan een kind in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, in verband met een chronisch fysieke aandoening, langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkende instelling, of die door de ernst of aard van deze aandoening, uitzicht heeft op een langdurige behandeling in deze instelling.

Stichting Septemberfeesten Zelhem
In 1985 wordt besloten om een Stichting op te richten die als doel heeft om voor de complete Zelhemse bevolking een dorpsfeest te organiseren. Ongeacht kleur, afkomst, geloof of levensovertuiging. Het moest dus voor iedereen toegankelijk zijn. Getracht werd om alle basisscholen te laten deelnemen aan de diverse activiteiten, als je de jeugd enthousiast kunt krijgen, komen de ouders vanzelf.

Bar gezellig
Het grootste feestcafé van de achterhoek.

HVV Tubantia
HVV Tubantia is opgericht op 7 oktober 1900 en is daarmee een van de oudste Nederlandse voetbalverenigingen. In de jaren direct na de oorlog heeft onze vereniging zelfs nog betaald voetbal gespeeld.